Rajské fazole s uzeninou

03. 01. 2024, 10:34

Rajské fazole s uzeninou

Ingredience:

  • 400 g fazolí (můžete použít konzervované nebo namočené a vařené)
  • 200 g uzeného masa (například klobása nebo šunka), nakrájeného na kostičky
  • 1 cibule, jemně nasekaná
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 400 g rajčat (můžete použít rajčatový protlak nebo oloupaná a nakrájená rajčata)
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička sušeného kmínu
  • 1/2 lžičky kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Olej na smažení
  • Petržel na ozdobení (nemusíte, ale dodá to čerstvou chuť)

Postup:

  1. Připravte si všechny ingredience.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a osmažte ho krátce.
  3. Přidejte nakrájené uzené maso a opečte ho, dokud nezezlátne.
  4. Přidejte nakrájenou papriku a restujte ji několik minut, dokud nezměkne.
  5. Přidejte rajčata (protlak nebo nakrájená rajčata) a nechte vařit asi 5 minut.
  6. Přidejte fazole, rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín, a kmín. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se chuťově propojí. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
  7. Ochutnejte a přizpůsobte koření solí a pepřem podle vaší chuti.
  8. Podávejte horké, ozdobené nasekanou petrželí. Můžete servírovat s chlebem nebo rýží.

Tento recept je skvělý na chladné dny a můžete si ho přizpůsobit podle svých chutí. Dobrou chuť!

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím