Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Rajské fazole s uzeninou
03. 01. 2024, 10:34
Rajské fazole s uzeninou
Ingredience:
- 400 g fazolí (můžete použít konzervované nebo namočené a vařené)
- 200 g uzeného masa (například klobása nebo šunka), nakrájeného na kostičky
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 400 g rajčat (můžete použít rajčatový protlak nebo oloupaná a nakrájená rajčata)
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička sušeného kmínu
- 1/2 lžičky kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- Olej na smažení
- Petržel na ozdobení (nemusíte, ale dodá to čerstvou chuť)
Postup:
- Připravte si všechny ingredience.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte cibuli dozlatova. Přidejte prolisovaný česnek a osmažte ho krátce.
- Přidejte nakrájené uzené maso a opečte ho, dokud nezezlátne.
- Přidejte nakrájenou papriku a restujte ji několik minut, dokud nezměkne.
- Přidejte rajčata (protlak nebo nakrájená rajčata) a nechte vařit asi 5 minut.
- Přidejte fazole, rajčatový protlak, sladkou papriku, kmín, a kmín. Promíchejte a nechte vařit na mírném ohni asi 15-20 minut, dokud se chuťově propojí. Pokud je směs příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Ochutnejte a přizpůsobte koření solí a pepřem podle vaší chuti.
- Podávejte horké, ozdobené nasekanou petrželí. Můžete servírovat s chlebem nebo rýží.
Tento recept je skvělý na chladné dny a můžete si ho přizpůsobit podle svých chutí. Dobrou chuť!
Komentáře
Diskuze je prázdná.