recept na maďarské šunkofleky:

13. 01. 2024, 23:19

recept na maďarské šunkofleky:

Ingredience:

  • 400 g fleků nebo jiných těstovin
  • 200 g uzeného šunky, nakrájené na proužky nebo kostky
  • 1 cibule, nakrájená na drobno
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce papriky (sladké nebo pálivé podle chuti)
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce rajčatového protlaku nebo rajčatové omáčky
  • 250 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce nasekané petrželky (na ozdobu)

Postup:

  1. Ve velkém hrnci osolte vroucí vodu a uvařte těstoviny podle pokynů na obalu. Sceděte a nechte stranou.
  2. Na pánvi na středním ohni zahřejte olej nebo sádlo. Přidejte nakrájenou cibuli a osmažte ji dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou šunku a osmažte ji společně s cibulí do lehce zlaté barvy.
  4. Přisypte hladkou mouku a míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí a mouka lehce nezarumění.
  5. Přidejte sladkou papriku, pálivou papriku (podle chuti), kmín, mletou sladkou papriku, sůl a pepř. Míchejte až do rovnoměrné distribuce koření.
  6. Přidejte rajčatový protlak nebo rajčatovou omáčku a smetanu na vaření. Míchejte a vařte na středním ohni asi 5 minut.
  7. Přidejte uvařené těstoviny a promíchejte, aby se omáčka rovnoměrně rozložila po všech těstovinách. Vařte ještě 2-3 minuty.
  8. Hotové šunkofleky podávejte posypané nasekanou petrželkou.

Takto připravené maďarské šunkofleky jsou bohaté na chuť a skvělá volba pro milovníky tradiční maďarské kuchyně. Dobrou chuť!

Kommentare

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím