Maďarské makové těstoviny

13. 01. 2024, 23:28

Pro maďarské makové těstoviny budete potřebovat následující ingredience:

Ingredience:

  • 250 g těstovin (například GYUFA nebo jiné oblíbené těstoviny)
  • 1 hrnek mletých máků
  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce cukru
  • Špetka soli
  • Na ozdobu: mletý skořice a strouhaný citronová kůra (volitelně)

Postup:

  1. Vařte těstoviny podle pokynů na obalu, dokud nejsou al dente. Poté je sceďte a nechte stranou.

  2. V malém hrnci na středním ohni smíchejte mléko, mletý mák, cukr, máslo a špetku soli. Vařte směs za stálého míchání asi 5-7 minut nebo dokud nezačne zhoustat a získat krémovou konzistenci.

  3. Přidejte vařené těstoviny do omáčky a jemně je promíchejte, aby byly těstoviny pokryté všude.

  4. Podávejte okamžitě. Podle chuti můžete posypat mletou skořicí a strouhanou citronovou kůrou.

Tímto způsobem připravené maďarské makové těstoviny mají bohatou chuť díky mletým mákům a jsou skvělou volbou pro milovníky makových dezertů.

Kommentare

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím