Cajunské kuřecí plátky s bramborovým salátem

19. 12. 2023, 08:38

Ingredience:

Pro kuřecí plátky:
  • 4 kuřecí prsní filé
  • 2 lžičky cajunského koření
  • 1 lžička papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelné pro větší pikantnost)
  • Černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce olivového oleje
Pro bramborový salát:
  • 4 středně velké brambory, uvařené a nakrájené na kostičky
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/4 šálku nakrájeného křenu
  • 1/4 šálku majonézy
  • 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
  • 1 lžička dijonské hořčice
  • 1 lžička octa
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Příprava kuřecích plátků:

    • Kuřecí prsa omyjte a usušte papírovým ubrouskem.
    • Smíchejte cajunské koření, papriku, sůl, česnekový prášek, kajenský pepř a černý pepř v misce.
    • Kuřecí prsa natřete olejem a poté ořízněte kořením ze všech stran.
    • Rozpalte pánviči nebo gril na střední teplotu a osmažte kuřecí plátky asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou plně propečené a získají zlatavou barvu.
  2. Příprava bramborového salátu:

    • V míse smíchejte uvařené brambory, cibuli, křen a petrželku.
    • V malé misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, ocet, sůl a pepř. Přidejte tuto směs k bramborovému salátu a dobře promíchejte, aby byly všechny ingredience dobře obaleny omáčkou.
  3. Servírování:

    • Položte kuřecí plátky na talíře a podávejte vedle bramborového salátu.

Tento recept vytváří kombinaci pikantních cajunských kuřecích plátků a osvěžujícího bramborového salátu, který vytvoří skvělou chuťovou harmonii. Můžete si ho doplnit kouskem citronu nebo čerstvou zeleninovou oblohou podle svých preferencí. Dobrou chuť!

Kommentare

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím