Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Cajunské kuřecí plátky s bramborovým salátem
Ingredience:
Pro kuřecí plátky:
- 4 kuřecí prsní filé
- 2 lžičky cajunského koření
- 1 lžička papriky
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/4 lžičky kajenského pepře (volitelné pro větší pikantnost)
- Černý pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
Pro bramborový salát:
- 4 středně velké brambory, uvařené a nakrájené na kostičky
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/4 šálku nakrájeného křenu
- 1/4 šálku majonézy
- 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky
- 1 lžička dijonské hořčice
- 1 lžička octa
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
-
Příprava kuřecích plátků:
- Kuřecí prsa omyjte a usušte papírovým ubrouskem.
- Smíchejte cajunské koření, papriku, sůl, česnekový prášek, kajenský pepř a černý pepř v misce.
- Kuřecí prsa natřete olejem a poté ořízněte kořením ze všech stran.
- Rozpalte pánviči nebo gril na střední teplotu a osmažte kuřecí plátky asi 4-5 minut z každé strany, dokud nejsou plně propečené a získají zlatavou barvu.
-
Příprava bramborového salátu:
- V míse smíchejte uvařené brambory, cibuli, křen a petrželku.
- V malé misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici, ocet, sůl a pepř. Přidejte tuto směs k bramborovému salátu a dobře promíchejte, aby byly všechny ingredience dobře obaleny omáčkou.
-
Servírování:
- Položte kuřecí plátky na talíře a podávejte vedle bramborového salátu.
Tento recept vytváří kombinaci pikantních cajunských kuřecích plátků a osvěžujícího bramborového salátu, který vytvoří skvělou chuťovou harmonii. Můžete si ho doplnit kouskem citronu nebo čerstvou zeleninovou oblohou podle svých preferencí. Dobrou chuť!
Komentáře
Diskuze je prázdná.