Prémiová čerstvě mletá paprika ze Szeged výběrová 166 ASTA 500g pálivá
katalogové číslo: | P3066 |
výrobce: | PaprikaMolnár Kft. |
cena bez DPH: | €14,96 |
cena vč. DPH: | €16,76 |
Vynikající prémiová lahůdková paprika intenzivní červené barvy (ASTA 166) s výraznou vůní a chutí vypěstovaná ve známé jižní oblasti Maďarska Szeged Paprika Molnár. Paprika je zpracována ve vlastních tradičních mlýnech společnosti Paprika Molnár.
Naše paprika prvotřídní kvality pochází z na živiny bohaté zemědělské půdy slunné segedínské krajiny. Druhy paprik v segedínské krajině byly původně pálivé, což segedínská inovace zkrotila do sladkosti. Jsme nejen výrobci "segedínské papriky", ale také uchováváme její historii a tradice v Muzeu Paprika Molnár. PaprikaMolnár připravila popis produktu „Szeged Paprika“, která bude zařazena do Pokladů župy Csongrád, jako první krok k tomu, aby se stalo hungaricum. Segedínská sladká paprika prvotřídní kvality je základní složkou maďarské kuchyně. Množství 1000 gramů vystačí průměrné rodině na 1 rok. Vyberme si také malé balení kořeněné segedínské papriky s chráněným původem, aby naše jídla byla vzrušující a zážitek úplnější.
Průměrná výživová hodnota ve 100g výrobků Energetická hodnota: 1286kJ/308kcal Tuky: 6,8g z toho nasycené mastné kyseliny: 1,5g Sacharidy: 30,2g z toho cukry: 22,2g Vláknina: 33,3g Bílkoviny: 15,0g Sůl: 0,1g.
Země původu: Maďarsko - Paprika Molnar
Min. trvanlivost: viz obal nebo etiketa
Co znamená označení ASTA?
ASTA (Americká asociace obchodu s kořením (American Spice Trade Association)) vyjadřuje takzvanou extraktivní barvivost, tedy kolik barviva se z papriky uvolní do oleje. Koření se nechá vyluhovat v acetonu a pak se spektrofotometricky změří barva získaného výluhu. Výsledky se pohybují na stupnici od 30 do 180. Platí, že čím je číslo vyšší, tím jsou barvicí schopnosti koření lepší a spolu s tím stoupá i jeho cena.
Velký vliv na hodnotu ASTA má použitá odrůda papriky a podmínky v průběhu pěstování. Uvádí se, že nejvyšší hodnota ASTA může být kolem 200, ale je zapotřebí vhodný druh papriky, ideální podmínky během celé pěstitelské sezóny a šetrný způsob zpracování.