Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Kuřecí směs se sušenou zeleninou a rýží
Ingredience:
- 2 kuřecí prsa (asi 400 g), nakrájená na kostky
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 1 paprika (červená, žlutá nebo zelená), nakrájená na kostky
- 1 hrnek dlouhozrnné rýže
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- 1 lžička drcené sušené zeleniny (směs dle vašeho výběru)
- 1 lžička mleté papriky
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- Smetana na ozdobení (volitelně)
- Čerstvé bylinky (např. petržel nebo koriandr) na ozdobení (volitelně)
**Postup:**
1. Nejprve si připravte všechny ingredience a nakrájejte kuřecí maso, cibuli, česnek a papriku.
2. V hrnci zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte ji dozlatova.
3. Přidejte nakrájený česnek a smažte ho asi 30 sekund, dokud nezačne vonět.
4. Přidejte kostky kuřecího masa a smažte je do zlatova.
5. Přidejte nakrájenou papriku, mletou papriku a drcenou sušenou zeleninu. Osolte a opepřete podle chuti. Míchejte a smažte asi 3-4 minuty, dokud se paprika trochu změkčí.
6. Přidejte rýži a smažte ji krátce, aby se propojila s ostatními ingrediencemi.
7. Nalijte kuřecí vývar a přiveďte směs k varu.
8. Jakmile směs vaří, snižte plamen na minimum, přikryjte hrnec poklicí a nechte rýži vařit asi 20-25 minut, dokud nebude měkká a tekutina vstřebána.
9. Po uvaření můžete směs ozdobit lžící smetany a čerstvými bylinkami, pokud máte.
10. Podávejte teplé a těšte se z aromatické a chutné kuřecí směsi se sušenou zeleninou a rýží.
Tento recept lze snadno upravit dle vašich preferencí. Můžete také experimentovat s různými druhy drcené sušené zeleniny, aby se změnila chuť pokrmu.
Komentáře
Diskuze je prázdná.