Kuřecí paprikáš

02. 09. 2023, 17:46

Ingredience:

- 4 kuřecí stehna (s kostí a kůží)
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 rajčata, nakrájená na kostky
- 1 paprika (červená, žlutá nebo zelená), nakrájená na proužky
- 1/2 šálku kuřecího vývaru nebo vody
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého petrželového lístku na ozdobu

Postup:

1. Na velké pánvi zahřejte rostlinný olej na středním plameni. Přidejte cibuli a smažte ji dozlatova.

2. Přidejte mletou sladkou papriku, mletý kmín, sůl a mletý černý pepř. Promíchejte a nechte chvíli opékat, dokud se vám uvolní aroma koření.

3. Přidejte kuřecí stehna a restujte je ze všech stran, dokud nezezlátnou.

4. Přidejte jemně nasekaný česnek, nakrájená rajčata a papriku. Vařte asi 5 minut, nebo dokud zelenina změkne.

5. Přidejte kuřecí vývar nebo vodu a nechte směs vařit asi 20-25 minut, nebo dokud kuřecí stehna nejsou měkká.

6. V malé misce smíchejte zakysanou smetanu s hladkou moukou, abyste vytvořili hladkou pastu. Přidejte tuto pastu do pánve s kuřecím paprikášem a promíchejte, dokud se omáčka nezhoustne.

7. Nechte omáčku vařit dalších 5 minut, než je vše dokonale prohřáté.

8. Podávejte kuřecí paprikáš horký, posypaný nasekaným čerstvým petrželovým lístkem jako ozdobou. Můžete ho podávat s knedlíky, těstovinami nebo bramborovou kaší.

Tento kuřecí paprikáš je tradičním maďarským jídlem plným bohaté a aromatické chuti díky mleté sladké paprice.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím