Gulášová polévka se zelím

03. 01. 2024, 10:30

Gulášová polévka se zelím

Ingredience:

  • 500 g hovězího masa (plec nebo krk)
  • 2 cibule, jemně nasekané
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku nebo koncentrátu
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého kmínového semínka
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička soli (nebo podle chuti)
  • Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 velká brambora, na kostičky
  • 1 paprika (červená nebo žlutá), nakrájená na kostičky
  • 1 malé hlávkové zelí, na tenké proužky
  • 1 litr hovězího vývaru
  • 2 lžíce octa (nepovinné)

Postup:

  1. Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
  3. Přidejte maso a za občasného míchání ho opečte, dokud nezezlátne ze všech stran.
  4. Přidejte sladkou papriku, rajčatový protlak nebo koncentrát, česnek, kmín, kmínové semínko, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
  5. Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání restujte asi 2 minuty.
  6. Přidejte brambory, papriku a zelí. Promíchejte.
  7. Postupně přilijte hovězí vývar a vařte na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, dokud maso není měkké a zelenina vařená.
  8. Pokud máte rádi kyselou chuť, můžete přidat ocet podle chuti.
  9. Hotovou gulášovou polévku podávejte horkou. Můžete ji ozdobit čerstvou petrželkou nebo koriandrem.

Dobrou chuť!

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím