Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Gulášová polévka se zelím
03. 01. 2024, 10:30
Gulášová polévka se zelím
Ingredience:
- 500 g hovězího masa (plec nebo krk)
- 2 cibule, jemně nasekané
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce rajčatového protlaku nebo koncentrátu
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínového semínka
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička soli (nebo podle chuti)
- Čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 velká brambora, na kostičky
- 1 paprika (červená nebo žlutá), nakrájená na kostičky
- 1 malé hlávkové zelí, na tenké proužky
- 1 litr hovězího vývaru
- 2 lžíce octa (nepovinné)
Postup:
- Maso omyjte, osušte a nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli dozlatova.
- Přidejte maso a za občasného míchání ho opečte, dokud nezezlátne ze všech stran.
- Přidejte sladkou papriku, rajčatový protlak nebo koncentrát, česnek, kmín, kmínové semínko, koriandr, sůl a pepř. Dobře promíchejte.
- Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání restujte asi 2 minuty.
- Přidejte brambory, papriku a zelí. Promíchejte.
- Postupně přilijte hovězí vývar a vařte na mírném ohni asi 1-1,5 hodiny, dokud maso není měkké a zelenina vařená.
- Pokud máte rádi kyselou chuť, můžete přidat ocet podle chuti.
- Hotovou gulášovou polévku podávejte horkou. Můžete ji ozdobit čerstvou petrželkou nebo koriandrem.
Dobrou chuť!
Komentáře
Diskuze je prázdná.