Papriková krkovice

03. 01. 2024, 10:28

Papriková krkovice

Ingredience:

  • 600 g vepřové krkovice
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená na plátky
  • 2 červené papriky, nakrájené na proužky
  • 2 lžičky mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté pálivé papriky (volitelné, podle chuti)
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 400 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml vývaru (může být zeleninový nebo hovězí)
  • 1 lžíce hladké mouky (na zahuštění omáčky)
  • Vařené brambory nebo rýže (k podávání)

Postup:

  1. Krkovičku omyjte a nakrájejte na menší kousky.

  2. Na pánvi rozehřejte olej a osmažte krkovičku z každé strany, dokud není krásně zlatavá. Vyndejte ji z pánve a odložte stranou.

  3. Do stejné pánve přidejte cibuli a papriky. Osmahněte do měkkosti.

  4. Přidejte mletou sladkou papriku, pálivou papriku (pokud používáte), česnek, kmín a majoránku. Osolte a opepřete podle chuti. Míchejte a nechte chvíli vařit.

  5. Vložte zpět krkovičku do pánve a zalijte rajčatovým protlakem a vývarem. Přivedete k varu, snížíte teplotu a necháte vařit pod pokličkou asi 1-1,5 hodiny nebo dokud maso není měkké.

  6. Pokud chcete omáčku zahušťovat, smíchejte hladkou mouku s trochou vody a přidejte do omáčky. Míchejte a vařte, dokud omáčka nezhoustne.

  7. Podávejte s vařenými brambory nebo rýží.

Dobrou chuť!

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím