Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Maďarská fazolová polévka s těstovinami tarhonya
recept na maďarskou fazolovou polévku s těstovinami tarhonya:
Ingredience:
- 1 hrnek suchých fazolí (například bílých fazolí nebo fazolí navy)
- 2 lžíce oleje nebo sádla
- 1 cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 trochu sušeného kmínu
- 1 lžíce rajčatového protlaku nebo koncentrátu
- 2 brambory, nakrájené na kousky
- Sůl a pepř podle chuti
- 200 g tarhonya (maďarské těstoviny)
- Nasekaná petržel na ozdobu
Postup:
-
Fazole dejte do velké nádoby, přidejte dostatek vody a nechte přes noc namočit.
-
Druhý den fazole slijte, dejte do hrnce, přidejte novou vodu a přiveďte k varu. Vařte přibližně 1-2 hodiny, dokud fazole nezměknou.
-
V pánvi na oleji nebo sádle osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a osmažte další minutu.
-
Přidejte papriku, mletý kmín, sladkou papriku a sušený kmín. Míchejte a vařte dalších 2-3 minuty.
-
Přidejte rajčatový protlak nebo koncentrát, míchejte a vařte dalších 2 minuty.
-
Přidejte směs cibule a koření k fazolím v hrnci. Přidejte také nakrájené brambory. Vařte dalších 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
-
Osolte a opepřete podle chuti.
-
Přidejte tarhonya do vroucí polévky a vařte podle pokynů na balení těstovin.
-
Podávejte horké, ozdobené nasekanou petrželí.
Tato maďarská fazolová polévka s tarhonya je lahodná a sýtá, ideální na chladné dny!
Komentáře
Diskuze je prázdná.