Vepřové dušené v zelenině

03. 01. 2024, 10:32

recept na vepřové dušené v zelenině:

Ingredience:

  • 500 g vepřového masa (plecko, krk nebo kýta)
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 brambory
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • 3 rajčata
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 300 ml vývaru nebo vody

Postup:

  1. Maso omyjte, nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.
  2. Cibule oloupejte a nakrájejte na drobno. Mrkev, brambory, papriky a rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
  3. Na pánvi nebo v hrnci s tlustým dnem rozehřejte olej. Přidejte cibuli a dusíme do zlatova.
  4. Přidejte nakrájené maso a restujte ho dozlatova ze všech stran.
  5. Přidejte nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a osmažte asi 5 minut.
  6. Přidejte rajčatový protlak, majoránku, tymián, kmín a zalijte vývarem nebo vodou.
  7. Přiveďte k varu, snižte teplotu, přikryjte poklicí a dusíme asi 45-60 minut nebo dokud maso není měkké.
  8. Podávejte s rýží, bramborami nebo chlebem.

Dobrou chuť!

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím