Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Vepřové dušené v zelenině
recept na vepřové dušené v zelenině:
Ingredience:
- 500 g vepřového masa (plecko, krk nebo kýta)
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 brambory
- 2 papriky (červená a zelená)
- 3 rajčata
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky pepře
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička tymiánu
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 300 ml vývaru nebo vody
Postup:
- Maso omyjte, nakrájejte na kousky a osolte a opepřete.
- Cibule oloupejte a nakrájejte na drobno. Mrkev, brambory, papriky a rajčata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi nebo v hrnci s tlustým dnem rozehřejte olej. Přidejte cibuli a dusíme do zlatova.
- Přidejte nakrájené maso a restujte ho dozlatova ze všech stran.
- Přidejte nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek a osmažte asi 5 minut.
- Přidejte rajčatový protlak, majoránku, tymián, kmín a zalijte vývarem nebo vodou.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu, přikryjte poklicí a dusíme asi 45-60 minut nebo dokud maso není měkké.
- Podávejte s rýží, bramborami nebo chlebem.
Dobrou chuť!
Kommentare
Diskuze je prázdná.