Recept na pravý Maďarský guláš

01. 08. 2021, 18:47

Madarský guláš je vynikající jídlo plné chuti a aroma. Zde je recept na přípravu tradičního maďarského guláše:

Ingredience:

  • 800 g hovězího masa (ideálně z plece), nakrájeného na kostky
  • 2 cibule, jemně nasekané
  • 2 papriky (červená a zelená), nakrájené na proužky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 1 lžička křemenečského kmínu
  • 1 lžička kvalitního soli
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 1/2 lžičky karamele
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 1/4 lžičky mletého kmínu
  • 1/4 lžičky mletého červeného pepře (volitelně, pokud chcete pikantnější chuť)
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce cukru
  • 1 l vody nebo hovězího vývaru
  • 2 brambory, nakrájené na kostky
  • 1 lžíce octa (nemusí být, pokud nechcete)
  • Smetana nebo jogurt na podávání
  • Na podávání: vařené těstoviny, knedlíky nebo chléb

Postup:

  1. Na velké pánvi nebo hrnci zahřejte olej na středním plameni. Přidejte cibuli a restujte ji dozlatova.

  2. Přidejte hovězí maso a restujte ho, dokud nezmění barvu z růžové na hnědou. Můžete přidat i česnek a papriky a restovat je spolu s masem.

  3. Přidejte hladkou mouku a promíchejte ji s masem. Vařte další 2-3 minuty, aby mouka ztratila svou moučnatou chuť.

  4. Přidejte sladkou papriku, křemenečský kmín, sůl, pepř, karamel, koriandr, kmín a červený pepř (pokud používáte) a promíchejte dohromady.

  5. Přidejte rajčatový protlak a cukr, a pak postupně přilijte vodu nebo hovězí vývar. Dobře promíchejte a přiveďte k varu.

  6. Jakmile začne vařit, snižte teplotu na minimum, přidejte brambory a nechte guláš vařit pod pokličkou asi 1,5 - 2 hodiny, nebo dokud maso není měkké a brambory jsou uvařené.

  7. Přidejte ocet, pokud ho používáte, a vařte dalších 10 minut. Ostrouhejte chuť solí nebo pepřem, pokud je to potřeba.

  8. Podávejte guláš s lžící smetany nebo jogurtu na každém talíři. Můžete ho podávat s vařenými těstovinami, knedlíky nebo kouskem čerstvého chleba.

Tímto způsobem si můžete vychutnat tradiční maďarský guláš, který je plný bohatých a hlubokých chutí. Dobrou chuť!

Komentáře4

19. 01. 2022, 22:00:47
Paula Stuchliková - odpovědět
Jsem ráda, že jsem konečně našla e-shop s pravou maďarskou paprikou.
19. 06. 2022, 00:13:09
Sedlík - odpovědět
Mal by som záujem kúpiť ,môžete poslať ponuku sortimentu a ceny v € ...? Ďakujem.
19. 06. 2022, 00:13:53
Sedlík Stanislav - odpovědět
Mal by som záujem kúpiť ,môžete poslať ponuku sortimentu a ceny v € ...? Ďakujem.
19. 06. 2022, 00:14:10
Sedlík Stanislav - odpovědět
Mal by som záujem kúpiť ,môžete poslať ponuku sortimentu a ceny v € ...? Ďakujem.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím