Rajská polévka s uzenou paprikou a fazolovými nudlemi

01. 09. 2023, 21:37

Suroviny:

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička uzené papriky
  • 1/2 lžičky sladké papriky
  • 400 g rajčatového protlaku (nebo rajčat vlastní šťávy)
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 g fazolových nudlí (můžete také použít jiné těstoviny)
  • 1 plechovka červených fazolí, odkapaná a opláchnutá
  • Sůl a černý pepř podle chuti
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky (na ozdobu)
  • Plátek citronu (pro ozdobu)

Postup:

  1. Na velkém hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a smažte ji, dokud nezměkne a nezezlátne.

  2. Přidejte nasekaný česnek, uzenou papriku a sladkou papriku. Smažte asi 1 minutu, dokud se koření začne probouzet a uvolňovat aroma.

  3. Přidejte rajčatový protlak a zeleninový vývar. Důkladně promíchejte a přiveďte k varu.

  4. Přidejte fazolové nudle a vařte je dle pokynů na balení, obvykle asi 8-10 minut, dokud nejsou al dente.

  5. Přidejte odkapané a opláchnuté červené fazole do polévky a nechte je ohřát.

  6. Ochutnejte polévku a přizpůsobte chuť solí a černým pepřem podle svého gusta.

  7. Podávejte polévku teplou, ozdobte nasekaným koriandrem nebo petrželkou a plátkem citronu na talíři.

Tato rajská polévka s uzenou paprikou a fazolovými nudlemi je výborným pokrmem, který vám zahřeje v chladných dnech a nabídne bohatou chuť uzené papriky. Doufám, že si ji užijete!

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím