Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku
Počet porcí: 4 porce
Ingredience
400 g hovězího masa (roštěnky)
sůl
hladká mouka
40 g tuku (sádla)
100 g cibule
pravá Maďarská paprika Molnár mletá pálivá paprika
1 lžíce rajčatového protlaku
drcený kmín
1 stroužek česneku
majoránka
1-2 zelené papriky
1-2 rajčata
Plátky masa naklepeme, osolíme, a poprášíme moukou (v rukách přitiskneme). Na rozpáleném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přelijeme do druhého kastrolu. Do původní nádoby přidáme nadrobno pokrájenou cibuli, papriku, protlak, kmín, rozetřený česnek a majoránku (ještě promnutou v prstech), trochu podlijeme teplou vodou a chvíli povaříme. Horké nalijeme na plátky masa tak, aby byly zalité, a pod pokličkou pomalu dusíme. K polodušenému masu přidáme umyté, očištěné a pokrájené papriky a rajčata. Všechno udusíme doměkka. Obdobně postupujeme i při přípravě v papiňáku.
Komentáře
Diskuze je prázdná.