Hovězí plátky (roštěnky) po maďarsku

01. 08. 2021, 19:02

Počet porcí: 4 porce
Ingredience
400 g hovězího masa (roštěn­ky)
sůl
hladká mouka
40 g tuku (sádla)
100 g cibule
pravá Maďarská paprika Molnár mletá pálivá paprika
1 lžíce rajčatového protlaku
drcený kmín
1 stroužek česneku
majoránka
1-2 zelené papri­ky
1-2 rajčata

Plátky masa naklepeme, oso­líme, a poprášíme moukou (v ru­kách přitiskneme). Na rozpále­ném tuku opečeme z obou stran, poté vyndáme a tuk přeli­jeme do druhého kastrolu. Do původní nádoby přidáme na­drobno pokrájenou cibuli, papriku, protlak, kmín, rozetřený čes­nek a majoránku (ještě promnu­tou v prstech), trochu podlijeme teplou vodou a chvíli povaříme. Horké nalijeme na plátky masa tak, aby byly zalité, a pod poklič­kou pomalu dusíme. K polodu­šenému masu přidáme umyté, očištěné a pokrájené papriky a rajčata. Všechno udusíme do­měkka. Obdobně postupujeme i při přípravě v papiňáku.

Komentáře

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím