Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Ryba na paprice
Ingredience:
- 4 filety ryby (např. treska, štika, losos)
- 2 lžíce oleje
- 1 velká cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- 400 g rajčat, nasekaných na kostky (nebo rajčatový protlak)
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžička mleté koriandru
- 1 lžička sušeného kmínu
- Sůl a pepř podle chuti
- 200 ml rybího vývaru nebo vody
- Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu
Postup:
-
Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.
-
Přidejte nasekaný česnek a osmažte ho krátce, dokud nezačne vonět.
-
Přidejte nakrájenou červenou papriku a vařte asi 3-5 minut, dokud se paprika změkčí.
-
Přidejte rajčata, sladkou mletou papriku, mletý koriandr, sušený kmín, sůl a pepř. Míchejte a vařte dalších 5-7 minut.
-
Postupně přidejte rybí vývar nebo vodu, aby se vytvořila omáčka. Míchejte a přivedete k varu.
-
Snížte teplotu a nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud se nezahučí.
-
Osolte a opepřete filety ryby a položte je do omáčky. Vařte 7-10 minut, nebo dokud ryba nebude hotová a lze ji lehce rozdělit vidličkou.
-
Posypeme čerstvou petrželkou nebo koriandrem a podávejte s rýží nebo bramborem.
Tento recept na rybu na paprice je plný chutí a přinese vám skvělé jídlo, které je zároveň zdravé a osvěžující. Dobrou chuť!
Kommentare
Diskuze je prázdná.