Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Recept na Chorizo s uzenou paprikou Pimento de la Vera
Samotný recept na Chorizo s uzenou paprikou Pimento de la Vera může mít různé varianty, ale zde je jedna z možných verzí:
Chorizo s uzenou paprikou Pimento de la Vera
Ingredience:
- 500 g kvalitního vepřového masa
- 150 g bůčku
- 2 lžičky soli
- 2 lžičky mleté uzené papriky Pimento de la Vera
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté koriandru
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- 3 stroužky česneku
- 1/4 sklenice studené vody
- 1/4 sklenice červeného vína
- Vepřový střevo na naplnění
Postup:
-
Maso a bůček nakrájejte na menší kousky, aby se lépe zpracovaly.
-
Česnek rozmačkejte a smíchejte s vepřovým masem a bůčkem.
-
Přidejte všechny koření (sůl, mletou uzenou papriku Pimento de la Vera, sladkou papriku, koriandr, černý pepř, kmín) a důkladně promíchejte.
-
Přidejte vodu a víno, znovu promíchejte.
-
Směs nechte odpočívat v lednici nejméně 24 hodin, aby se chutě dobře promísily.
-
Následně směs nasypte do vepřového střeva a uzavřete oba konce.
-
Chorizo nechte ještě několik hodin nebo ideálně přes noc odpočívat v chladničce.
-
Na druhý den můžete Chorizo buď uvařit, nebo usušit (pokud máte přístup k sušárně na uzeniny).
-
Pokud vaříte, dejte Chorizo do hrnce s vroucí vodou a vařte přibližně 30 minut.
-
Poté můžete Chorizo osmažit na pánvi nebo grilovat.
-
Hotové Chorizo nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na plátky.
Tento recept je pouze jedním z mnoha možných způsobů přípravy Choriza s uzenou paprikou Pimento de la Vera. Přizpůsobte si ho svým chutím a preferencem. Dobrou chuť!
Komentáře
Diskuze je prázdná.