Recept na Chorizo s uzenou paprikou Pimento de la Vera

27. 10. 2023, 22:16

Samotný recept na Chorizo s uzenou paprikou Pimento de la Vera může mít různé varianty, ale zde je jedna z možných verzí:

Chorizo s uzenou paprikou Pimento de la Vera

Ingredience:
  • 500 g kvalitního vepřového masa
  • 150 g bůčku
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mleté uzené papriky Pimento de la Vera
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky mletého kmínu
  • 3 stroužky česneku
  • 1/4 sklenice studené vody
  • 1/4 sklenice červeného vína
  • Vepřový střevo na naplnění
Postup:
  1. Maso a bůček nakrájejte na menší kousky, aby se lépe zpracovaly.

  2. Česnek rozmačkejte a smíchejte s vepřovým masem a bůčkem.

  3. Přidejte všechny koření (sůl, mletou uzenou papriku Pimento de la Vera, sladkou papriku, koriandr, černý pepř, kmín) a důkladně promíchejte.

  4. Přidejte vodu a víno, znovu promíchejte.

  5. Směs nechte odpočívat v lednici nejméně 24 hodin, aby se chutě dobře promísily.

  6. Následně směs nasypte do vepřového střeva a uzavřete oba konce.

  7. Chorizo nechte ještě několik hodin nebo ideálně přes noc odpočívat v chladničce.

  8. Na druhý den můžete Chorizo buď uvařit, nebo usušit (pokud máte přístup k sušárně na uzeniny).

  9. Pokud vaříte, dejte Chorizo do hrnce s vroucí vodou a vařte přibližně 30 minut.

  10. Poté můžete Chorizo osmažit na pánvi nebo grilovat.

  11. Hotové Chorizo nechte chvíli odpočinout a pak nakrájejte na plátky.

Tento recept je pouze jedním z mnoha možných způsobů přípravy Choriza s uzenou paprikou Pimento de la Vera. Přizpůsobte si ho svým chutím a preferencem. Dobrou chuť!

Kommentare

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím