Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Výtečná papriková panenka plněná špenátem a sýrem
Tak na tenhle recept budeš vzpomínat ještě dlouho! Připravíme si výtečnou paprikovou panenku plněnou špenátem a sýrem,
která bude doplněna smetanovou omáčkou a pečenými bramborami. Tento recept je jednoduchý, ale výsledek je plný chutí a má vše, co by správný milovník jídla hledal. Suroviny: - 2 vepřové panenky (cca 500g) - 2 lžíce mleté papriky (sladké nebo uzené dle preference) - 200g čerstvého špenátu - 2 stroužky česneku - 100g tvrdého sýra (např. gouda nebo cheddar) - 200ml smetany na vaření - 4 velké brambory - Olivový olej - Sůl a čerstvě mletý černý pepř - Ostatní základní suroviny: máslo, mouka, mléko (pokud je potřeba upravit hustotu omáčky) Postup: 1. Panenku omyj a osuš. Pomocí ostrého nože udělej v každé panence kapsu pro plnění. Panenku posypej solí, pepřem a všude trochu mleté papriky. 2. Na pánvi na olivovém oleji zlehka orestuj nadrobno nasekané stroužky česneku. Přidej umytý a odkapaný špenát a restuj do změknutí. Následně směs okořeň solí a pepřem a nech ji vychladnout. 3. Sýr nastrouhaj nebo nakrájej na malé kousky. Smíchej s vychladlým špenátem a touto směsí naplň kapsy v panence. Otvor poté zavři pomocí párátek nebo jehlou a nití. 4. Předehřej troubu na 180°C. Brambory omyj, osuš, nakrájej na hranolky nebo klínky, osol, okořeň paprikou a promíchej s olivovým olejem. Rozlož na plech a peč asi 25-30 minut, dokud nejsou zlatavě křupavé. 5. Mezitím panenku osmaž na pánvi na vysokém ohni ze všech stran dozlatova. Pak přesuň na plech a dopeč v troubě 10-15 minut podle toho, jak moc propečené maso máš rád. 6. Zbylou mletou papriku zakápni trochou oleje a osmaž na pánvi k vytvoření základu pro omáčku. Přidej smetanu a necháš mírně povařit, dokud omáčka nezhoustne. Ochutnej a případně dosol a dopepři. Podávej panenku s pečenými brambory a polij smetanovou paprikovou omáčkou. Máš před sebou lahodný pokrm, který ukojí chuťové smysly a zároveň je poměrně snadné ho připravit i pro začínajícího kuchaře. Dobrou chuť!
Kommentare
Diskuze je prázdná.