Ryba na paprice

31. 10. 2023, 22:50

Ingredience:

  • 4 filety ryby (např. treska, štika, losos)
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájená na proužky
  • 400 g rajčat, nasekaných na kostky (nebo rajčatový protlak)
  • 1 lžíce sladké mleté papriky
  • 1 lžička mleté koriandru
  • 1 lžička sušeného kmínu
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200 ml rybího vývaru nebo vody
  • Čerstvá petrželka nebo koriandr na ozdobu

Postup:

  1. Na pánvi zahřejte olej a osmažte cibuli dozlatova.

  2. Přidejte nasekaný česnek a osmažte ho krátce, dokud nezačne vonět.

  3. Přidejte nakrájenou červenou papriku a vařte asi 3-5 minut, dokud se paprika změkčí.

  4. Přidejte rajčata, sladkou mletou papriku, mletý koriandr, sušený kmín, sůl a pepř. Míchejte a vařte dalších 5-7 minut.

  5. Postupně přidejte rybí vývar nebo vodu, aby se vytvořila omáčka. Míchejte a přivedete k varu.

  6. Snížte teplotu a nechte omáčku vařit na mírném ohni asi 10-15 minut, dokud se nezahučí.

  7. Osolte a opepřete filety ryby a položte je do omáčky. Vařte 7-10 minut, nebo dokud ryba nebude hotová a lze ji lehce rozdělit vidličkou.

  8. Posypeme čerstvou petrželkou nebo koriandrem a podávejte s rýží nebo bramborem.

Tento recept na rybu na paprice je plný chutí a přinese vám skvělé jídlo, které je zároveň zdravé a osvěžující. Dobrou chuť!

Kommentare

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím