Maďarská fazolová polévka s těstovinami tarhonya

13. 01. 2024, 23:23

recept na maďarskou fazolovou polévku s těstovinami tarhonya:

Ingredience:

  • 1 hrnek suchých fazolí (například bílých fazolí nebo fazolí navy)
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 1 cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 trochu sušeného kmínu
  • 1 lžíce rajčatového protlaku nebo koncentrátu
  • 2 brambory, nakrájené na kousky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 200 g tarhonya (maďarské těstoviny)
  • Nasekaná petržel na ozdobu

Postup:

  1. Fazole dejte do velké nádoby, přidejte dostatek vody a nechte přes noc namočit.

  2. Druhý den fazole slijte, dejte do hrnce, přidejte novou vodu a přiveďte k varu. Vařte přibližně 1-2 hodiny, dokud fazole nezměknou.

  3. V pánvi na oleji nebo sádle osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte česnek a osmažte další minutu.

  4. Přidejte papriku, mletý kmín, sladkou papriku a sušený kmín. Míchejte a vařte dalších 2-3 minuty.

  5. Přidejte rajčatový protlak nebo koncentrát, míchejte a vařte dalších 2 minuty.

  6. Přidejte směs cibule a koření k fazolím v hrnci. Přidejte také nakrájené brambory. Vařte dalších 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.

  7. Osolte a opepřete podle chuti.

  8. Přidejte tarhonya do vroucí polévky a vařte podle pokynů na balení těstovin.

  9. Podávejte horké, ozdobené nasekanou petrželí.

Tato maďarská fazolová polévka s tarhonya je lahodná a sýtá, ideální na chladné dny!

Kommentare

Diskuze je prázdná.

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).

Souhlasím
Nastavení
Nesouhlasím