Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat.
Kuřecí paprikáš s kořením
Ingredience:
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 2 cibule, jemně nasekané
- 2 lžíce oleje
- 2 lžičky mleté sladké papriky
- 1 lžička mleté pálivé papriky (volitelné, podle chuti)
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce hladké mouky
- 400 g rajčat, nakrájených na kostky (můžete použít i rajčatový protlak)
- 300 ml kuřecího vývaru
- 1 červená paprika, nakrájená na proužky
- Sůl a pepř podle chuti
- 200 ml zakysané smetany
- Na podávání: vařený rýže nebo knedlíky
Postup:
- V pánvi na oleji osmažte cibuli dozlatova.
- Přidejte kuřecí kousky a opékejte je, dokud nezezlátne.
- Přidejte mletou sladkou a pálivou papriku, mletý kmín a česnek. Míchejte a nechte chvíli restovat.
- Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání vařte ještě 2-3 minuty.
- Přidejte rajčata a vývar, promíchejte a nechte vařit přibližně 15 minut, dokud kuře není měkké.
- Přidejte nakrájenou papriku a vařte dalších 10 minut.
- Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Na závěr vmíchejte zakysanou smetanu a nechte hřát, ale nevařte, aby se smetana nesrazila.
Hotový kuřecí paprikáš podávejte s vařeným rýží nebo knedlíky. Dobrou chuť!
Kommentare
Diskuze je prázdná.